Appelazijn: Echt een wondermiddel of grote onzin?

Je hebt vast wel eens gehoord of gelezen over de voordelen van appelazijn, maar wat is het en wat zijn dan die voordelen van dit goedje?

Om te beginnen wordt het uiteraard gemaakt van appels die vervolgens gefermenteerd zijn en bevat dit veel vitamines, mineralen en antioxidanten.Ook heeft het verschillende gezondheidsvoordelen en kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden.

Voor inwendig gebruik

 

  1. Ontgift je lichaam

Appelazijn kan het lichaam helpen schimmels en bacteriën te doden, waardoor je immuunsysteem sterker kan worden. Het helpt specifiek om de lever te detoxen en het kan helpen om de bloedsomloop te stimuleren.

 

  1. Helpt bij het afvallen

Na inname van appelazijn kan het zijn dat je sneller verzadigd bent. Hierdoor heb je minder trek in voedsel, waardoor je minder calorieën binnen zult krijgen.

 

  1. Energie boost

Het wondermiddel wordt ook vaak ingezet bij (chronische) vermoeidheid. Het bevat o.a. kalium en enzymen die ondersteunend kunnen werken om vermoeidheid te verbannen en je energiepeil kan herstellen!

Nu is natuurlijk de vraag hoeveel appelzijn moet je nemen? Uit onderzoek is gebleken dat het drinken van een glas water met 2 á 3 theelepels appel azijn per dag volstaat.

 

TIP:  Als je appelazijn (met water) drinkt, dan kan dit het glazuur van je tanden aantasten. Drink eventueel door een rietje om dit te voorkomen.

 

Voor uitwendig gebruik

 

  1. Natuurlijke toner

Voor de huid zou het kunnen werken bij problemen zoals acne, bultjes en oneffenheden. Het kan dienen als een natuurlijke tonic die de Ph waarde van je huid balanceert.

Voor het gebruik hiervan meng je 1/3 appelazijn met 2/3 water in een (herbruikbaar) flacon en je bent ready to go!

 

  1. Glanzend haar

Veel mensen gebruiken het als spoeling na het wassen. Vul een oude shampoo fles of (herbruikbaar) flacon met 2 theelepels appelazijn en een beker koud water. Giet de oplossing door je haar, laat even inweken en spoel daarna goed uit. Het geeft je haar een natuurlijke glans!

 

  1. Bestrijdt bacteriën

Uit onderzoek blijkt dat appelazijn de groei van bacteriën, zoals E. coli, kan tegengaan. Dit verklaart waarom het al jaren wordt gebruikt als natuurlijk middel om mee schoon te maken en eten mee te conserveren.

 

Waar kan je het kopen?

Appelazijn is verkrijgbaar bij verschillende supermarkten en gezondheidswinkels, ook online is er genoeg keuze 😉.

Appelazijn

Wij bevelen deze appelazijn aan, vanwege zijn puur en zuiverheid.

Om de meeste voordelen eruit te halen, kun je het beste ongefilterde biologische appelazijn kopen.

 

Geïnteresseerd in superfoods lees dan ook onze kurkuma blog of klik hier als je nog meer wilt weten over appelazijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *